fredag 4. oktober 2013

Kanelbullens dag

Untitled

På "Kanelbullens Dag" må det jo bakes kanelsnurrer ;)

Untitled

Kanelsnurrer, ca. 30 store

1200 g hvetemel
200 g sukker
140 g smør
7 dl melk
2 tsj kardemomme
2 tsj salt

Fyll - sukker, kanel og smør

Bland de tørre ingrediensene.
Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til det er fingervarmt.
Bruker du fersk gjær, rører du den ut i smør og melkeblandingen.
Elt deigen godt og sett den til heving på et lunt sted.
Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse kjevles den ut til et stort rektangel.
Smør på smør og strø på ønsket mengde kanel og sukker.
Rull sammen til en pølse og skjær biter i ca. 3-4 cm tykkelse.
La dem heve på bakeplaten til de har doblet i størrelse.
Ha på perlesukker rett før steking.

Stekes midt i ovnen på 200 C i ca. 15 minutter.
Avkjøles på rist.

Untitled


Untitled

1 kommentar:

  1. No comments???? I can smell them from here, and soon I'm going to the kitchen.... Takk for oppskriften!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...